Pagini

vineri, 7 ianuarie 2011

Dupa o luna de vacanta

     Dupa o luna de vacanta, plina de activitate, entuziasmul inceputului de an imi da impulsul de a trece in revista evenimentele petrecute in acest rastimp.
      In prima saptamana a lunii decembrie, in calitate de director de ansamblu de dans popular apartinand Societatii Culturale Miorita, am participat cu copiii la deschiderea seriei de evenimente dedicate sfarsitului de an.

                      

 In perioada 17-22 decembrie am avut deosebita placere de a vedea Viena si nordul Italiei in preajma Craciunului. A fost printre altele, ocazia de a vizita targuri de Craciun in care obiectele handmade poarta marci consacrate, de a ma inspira si de a gusta putin din savoarea sarbatorilor de iarna pe alte meleaguri.
In Viena totul a fost incarcat de lumina si eleganta, iar cladirile mi-au sugerat atmosfera ... imperiala.

 
Drumul a fost presarat cu castele si imagini montane de o frumusete pe care aparatul de fotografiat nu o poate reproduce.


 Tirolul s-a dovedit a fi plin de aroma Craciunului. Scortisoara, anasonul, citricele au parfumat fiecare moment. Merano s-a pregatit de sarbatoare, iar casa lui Mos Cracun a fost deschisa pana tarziu.

                          

 Bolzano, mai maricel decat Merano, a afisat mai multa eleganta si a dezvaluit subiecte de admiratie.

                        

                         

      In data de 20 decembrie, copiii participanti la Cercul de pictura condus de Vasile Muresan, pictor si sculptor, au fost prezenti la prima lor expozitie.
     22 decembrie a readus  pe scena dansul popular. Spectacolul de Craciun organizat de Societatea Culturala Miorita, la Casa de Cultura a Tineretului din Tg. Mures, in care au dansat si copiii de la Gimnaziul Europa, a fost un succes.

                        

     In 30 decembrie a avut loc vernisajul expozitiei lucrarilor participantilor la tabara de pictura de la Sovata din luna octombrie 2010. Afost expusa "Toamna galbena" si alaturi de ea, isi gaseste locul tabloul "Frunze".

Vernisaj "Culorile Toamnei"
afis
"Toamna galbena" si "Frunze"
detaliu
 
"Toamna galbena" si "Frunze",
lucrari realizate in tabara de pictura
Sovata 2010



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu